Ajax is klaar voor Lille na ruime thuiszege op Heracles Almelo

23-11-2019 21:39
91

Ajax kan ontspannen toeleven naar de cruciale Champions League-wedstrijd tegen OSC Lille van aankomende woensdag. De competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo werd met 4-1 gewonnen.

Ajax begint vaak stroef na de interlandperiode en had ook zaterdag moeite om op gang te komen. Heracles liet vanaf de eerste minuut de intenties zien en zat er kort bovenop, al kreeg Ajax via Dusan Tadic de eerste grote kans van de wedstrijd. Heracles was echter een aantal keren gevaarlijk en wilde zich meten met Ajax. Echte kansen werden er niet gecreërd.

Ajax wist na 25 minuten spelen de ban te breken. De goal van Quincy Promes leek verdacht veel op de goal die Ajax in Londen maakte tegen Chelsea. Hakim Ziyech legde de bal vanaf rechts bij de tweede paal en Promes kopte hem van dichtbij binnen.

Zakaria Labyad maakte er tien minuten na de rust 2-0 van. De Marokkaan werd perfect bediend door Daley Blind, die de bal schitterend klaarlegde. Promes besliste de wedstrijd kort daarna met de 3-0, waardoor hij samen met Donyell Malen topscorer is van de Eredivisie.

Ajax nam na de derde treffer wat gas terug en leek het welletjes te vinden. Een puntje van zorg is de blessure van Noussair Mazraoui, die het veld moest verlaten. Hij kwam ook al geblesseerd terug van zijn interlandverplichtingen, maar werd toch fit genoeg bevonden om te spelen. Mazraoui werd vervangen door Sergino Dest, die zelf de 4-0 maakte na een fraaie aanval. Het werd nog 4-1 door Cyriel Dessers, die een fout van Dest afstrafte.