Van Basten moet zich melden bij FOX Sports: 'Domme actie, serieuze misstap'

Van Basten moet zich melden bij FOX Sports: 'Domme actie, serieuze misstap'

Gepubliceerd: zondag 24 november 2019 om 16:00zo 24-11-2019 om 16:00

Laatste update: zondag 24 november 2019 om 16:28zo 24-11-2019 om 16:28

FOX Sports roept Marco van Basten op het matje, aldus De Telegraaf. De analist wordt maandag op het kantoor in Amsterdam verwacht voor een gesprek over zijn gewraakte 'Sieg Heil'-uitspraak van zaterdagavond.

Van Basten deed zijn uitspraak na een interview van Hans Kraaij jr. met Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth. Bij FOX zit men ermee in de maag. "Er komt heel veel op ons en op Marco af. Dat is ook begrijpelijk. We gaan met elkaar in gesprek, zowel intern als met Marco", laat woordvoerder Maarten van Rooijen van Fox Networks weten aan De Telegraaf.

Op social media wordt opgeroepen Van Basten te ontslaan. 'Of dat een optie is die bij de zender wordt overwogen, laat Van Rooijen in het midden', schrijft de krant. Van Basten maakte zaterdag direct excuses voor zijn opmerking en belde 's nachts Wormuth op. In Duitsland, maar ook Engeland, Italië en Spanse wordt er schande van gesproken.

"De opmerking was uitermate ongepast", benadrukt Van Rooijen."Dezelfde avond nog heeft Marco van Basten contact opgenomen met Wormuth om uitleg te geven en zijn excuses te maken. Die werden ook aanvaard. Het was een domme actie en een serieuze misstap."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws