RKC leeft pas op na rode kaart voor Mulder en pakt in minuut 96 alsnog een punt

24-11-2019 16:27 Laatste update: 16:30
32

Hekkensluiter RKC Waalwijk heeft een gevoelige nederlaag in de strijd tegen degradatie op het laatste moment af kunnen wenden. FC Emmen trok het weinig vermakelijke treffen in het Mandemakers Stadion al vroeg naar zich toe en leek met hangen en wurgen het eindsignaal te halen met een 0-1 voorsprong: Sylla Sow besliste echter anders en frommelde in minuut 96 de 1-1 binnen.

Nadat RKC via Darren Maatsen het eerste speldenprikje noteerde, was het FC Emmen dat de wedstrijd al vroeg openbrak: Marko Kolar werd diep gestuurd en legde terug op Michael de Leeuw, die aan kon nemen en via Hans Mulder de 0-1 aantekende. De thuisploeg moest in de tegenaanval, maar kon nauwelijks iets uitrichten tegen de defensie van FC Emmen: op slag van rut brak Maatsen alsnog door de stellingen, maar zijn 1-1 werd – ogenschijnlijk terecht – afgekeurd wegens buitenspel.

Na de rust gingen beide ploegen 'vrolijk verder' met waar ze mee bezig waren: RKC zocht zonder al te veel overtuiging de aanval, FC Emmen hield stand en loerde op de tegenaanval. Mulder kreeg een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart na een overtreding op Sergio Peña: curieus genoeg werd RKC juist met tien man een stuk gevaarlijker. Dylan Vente stuitte echter op doelman Dennis Telgenkamp en stormram Mario Bilate schoot naast via tegenstander Michaël Heylen.

De zes minuten durende blessuretijd werd met gejuich ontvangen in Waalwijk: Bilate rook nog aan de gelijkmaker, maar FC Emmen leek stand te houden. In de allerlaatste minuut van de extra tijd mocht RKC nog één inworp nemen: de bal stuiterde aan iedereen voorbij, maar Sow toonde zich het meest doortastend en tikte met buitenkant rechts de late gelijkmaker binnen. FC Emmen heeft verzuimd om aansluiting te vinden met de middenmoot, RKC kruipt iets dichterbij nummer 16 ADO Den Haag: het verschil is nu zes punten.