Heracles-revelatie getipt bij Feyenoord: 'Voldoende spelers in de Eredivisie'

Heracles-revelatie getipt bij Feyenoord: 'Voldoende spelers in de Eredivisie'

25-11-2019 09:16 Laatste update: 09:16
42

Deyovaisio Zeefuik is niet de enige Eredivisie-back die interessant kan zijn voor Feyenoord. Lennart Czyborra van Heracles Almelo heeft een 'goede drive', vindt voormalig Oranje-international Johan Zuidema.

Zuidema denkt dat Feyenoord het best in de Eredivisie kan shoppen. "Dat lijkt mij zeker verstandig", laat hij weten in De Telegraaf. "Er lopen voldoende spelers in de Eredivisie rond die het bij Feyenoord wellicht goed zouden doen. Zeefuik is daarvan een voorbeeld, maar bijvoorbeeld ook Lennart Czyborra van Heracles Almelo. Die jongen heeft ook een goede drive." Czyborra (20) is de vaste linksback van Heracles én is jeugdinternational van Duitsland.

Een binnenlandse transfer is echter niet altijd een succes, weet Zuidema. "Dat zie je vaker gebeuren. Dat spelers het bij een club uit de middenmoot van de Eredivisie goed doen, maar bij een topclub als Ajax of PSV vervolgens niet slagen. Het kan echter ook anders. Neem Daley Blind als voorbeeld. Die werd door Ajax een half jaar aan FC Groningen verhuurd en groeide daarna in Amsterdam uit tot een dragende kracht. En kijk eens waar hij heden ten dage staat."