Oranje-verrassing mogelijk op EK: 'Niet een verzameling individuen'

Oranje-verrassing mogelijk op EK: 'Niet een verzameling individuen'

25-11-2019 12:29
40

Foppe de Haan denkt dat Oranje hoge ogen kan gooien op het EK, vooral omdat het Nederlands elftal op dit moment echt een team is. Van Frenkie de Jong geniet de voormalig bondscoach van Jong Oranje het meest.

"Het wordt een mooi toernooi. Nederland speelt drie thuiswedstrijden, dat geeft extra dynamiek", zegt De Haan in gesprek met Veronica Inside. "Ze zullen best wel verder komen, en dan moet je soms ook een beetje geluk hebben. Een bal tegen de paal, of juist niet. Ik hoop dat ze dat geluk hebben."

"Ze staan er wel goed op", vervolgt De Haan. "Het is een team, dus niet een verzameling individuen die toevallig goed kunnen voetballen, maar echt een team. Dus niet een verzameling individuen die toevallig goed kunnen voetballen, maar echt een team. Als ze dat vasthouden kunnen ze heel ver komen."

De Haan geniet van De Jong in het bijzonder. "Frenkie de Jong is zo goed, daar kan ik zó van genieten. De wijze waarop hij aan de bal is, hoe hij het overzicht heeft. Ik vind De Jong heel bijzonder."