'Slutsky op de schopstoel: Rus is vertrouwen bij Vitesse kwijt, maar Oyf beslist'

'Slutsky op de schopstoel: Rus is vertrouwen bij Vitesse kwijt, maar Oyf beslist'

26-11-2019 07:12
76

De baan van Leonid Slutsky bij Vitesse staat serieus op het spel. Niemand op de Arnhemse werkvloer heeft nog vertrouwen in de Russische trainer, wiens lot in handen ligt van landgenoot en clubeigenaar Valeri Oyf. Dat meldt de Gelderlander.

Oyf zit 'in een spagaat' door de crisis in het Gelredome. 'Vier nederlagen op een rij, een al maandenlang failliet verklaarde voetbalstijl, onrust bij de achterban, een schrijnend gebrek aan beleving in de spelersgroep en een naargeestige, van cynisme overlopende sfeer op het thuiscomplex Papendal geven de eigenaar alle signalen voor een breuk', schrijft de regionale krant.

Tegelijkertijd betekent een ontslag van Slutsky 'gezichtsverlies voor de Russen in Arnhem'. De twee zouden een twee-eenheid vormen. De voormalig bondscoach van Rusland werd door Oyf naar Nederland gehaald en de twee hebben bijna dagelijks contact. Ze stippelen samen het transferbeleid uit bij de club. Volgens de Gelderlander 'moet het Project Slutsky slagen'.

Slutsky kwam dankzij zijn banden met Chelsea-baas Roman Abramovich bij Vitesse terecht, nadat een avontuur bij Hull City dramatisch afliep. "Na zes maanden was hij een wandelend lijk. Hull stond onderin. Hij stierf bij nederlagen. Die emotie was overdreven. Hij kon absoluut niet omgaan met tegenslag", stelt de Britse sportjournalist Philip Buckingham van The Daily Mail.

Vitesse-directeuren Mohammed Allach en Pascal van Wijk willen niet reageren op het feit dat Slutsky 'op de schopstoel zit bij Vitesse', aldus de Gelderlander.