Ajax met acht (!) spelers op shortlist Elftal van het Jaar in de Champions League

Ajax met acht (!) spelers op shortlist Elftal van het Jaar in de Champions League

26-11-2019 12:34 Laatste update: 12:46
88

De UEFA heeft acht spelers van Ajax op de shortlist geplaatst voor een plek in het Champions League Elftal van het Jaar, als we de naar Barcelona en Juventus vertrokken Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt ook meerekenen. De UEFA maakte dinsdag de 50 genomineerde voetballers bekend.

De goede prestaties van de Amsterdamse club in Europa vorig jaar zijn ook bij de Europese voetbalbond dus zeker niet onopgemerkt gebleven. Ajax wist de finale dan wel niet te bereiken na een zinderende halve finale tegen Tottenham Hotspur, maar het was voor de UEFA voldoende om Andre Onana, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Nicolás Tagliafico, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Frenkie de Jong en Dusan Tadic te nomineren.

Daarmee is Ajax de club met de meeste nominaties, na het Liverpool van Jürgen Klopp. De winnaar van de Champions League van vorig jaar levert tien spelers af, waaronder Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk. Van verliezend finalist Spurs zijn slechts drie spelers genomineerd (Heung-Min Son, Harry Kane en Jan Vertonghen). Een heel verschil met Manchester City, dat in de kwartfinale verloor van Tottenham. De ploeg van Pep Guardiola levert zeven spelers af.