Medespeler steunde De Jong in eerste periode bij Barça: 'Heeft me veel geholpen'

Medespeler steunde De Jong in eerste periode bij Barça: 'Heeft me veel geholpen'

26-11-2019 19:09
10

Frenkie de Jong heeft veel gehad aan zijn medespelers tijdens zijn eerste periode bij FC Barcelona, maar als hij een speler uit moet lichten dan gaat hij voor Sergio Busquets. De Nederlander blikt ook alvast vooruit op de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund.

"Iedereen is geweldig, maar als ik moet kiezen, noem ik Sergio Busquets. Hij heeft me veel geholpen", begint De Jong op de persconferentie voor de Champions League-wedstrijd tegen Dortmund. Mede door de komst van de Nederlander zit Busquets vaker dan normaal op de bank bij de Catalaanse grootmacht. 

Wedden

Meer odds

De Jong en Barcelona hebben de knock-outfase van de Champions League binnen handbereik. "De wedstrijd tegen Dortmund is een belangrijke, omdat we een plek in de volgende ronde veilig kunnen stellen." Het seizoen van Barcelona verloopt tot nu toe allesbehalve vlekkeloos, ondanks een eerste plek in de Primera Division. "We weten dat we beter kunnen en daar werken we hard voor. We hebben gewoon een fantastisch team."

De start van De Jong in Barcelona is prima te noemen. De middenvelder begon tot nu toe zestien van de zeventien wedstrijden in de basis.