Ronaldinho geniet van Ajax: 'Een van leukste ploegen ter wereld om naar te kijken'

Ronaldinho geniet van Ajax: 'Een van leukste ploegen ter wereld om naar te kijken'

27-11-2019 07:12 Laatste update: 07:18
58

Een opvallende gast tijdens het Amsterdam Street Soccer Event in Zaandam dinsdagavond: Ronaldinho liet zijn gezicht zien in de sporthal. De Braziliaanse legende had het daar kort over zijn liefde voor het straatvoetbal en Ajax-speler David Neres.

"Erg leuk om te zien waar mijn vrienden iedere dag trainen. Dit zijn de plekken waar het talent vandaan komt", begint Ronaldinho over de jonge voetballertjes. "Ik voel me hier thuis", begint hij op een persconferentie, geciteerd door De Telegraaf. De voormalig stervoetballer van Barcelona geniet van het spel van Ajax de laatste jaren. Een van de leukste ploegen in de wereld om naar te kijken. Ze geven vreugde aan iedereen. En het belangrijkste: aan mij", lacht Ronaldinho.

Voor Nederlandse straatvoetballer Issy Hamdaoui is Ronaldinho een van zijn grootste idolen. "Ik heb een simpele jeugd gehad. Wij woonden met zeven kinderen op drie hoog in Amsterdam-Oost. Met vier op een slaapkamer. Maar dat heeft ons gevormd.  Ik was achttien uur per dag op straat te vinden. We wilden ontsnappen. Niet dat het slecht was, maar je wilde de wereld zien."

Ronaldinho volgt zijn landgenoot David Neres en geeft aan dat de Ajacied een groot talent is. "Ik ken hem zeker. Hij heeft echt talent. De meeste Brazilianen beginnen op straat te voetballen, hij ook. Ik volg wat hij doet en wens hem veel succes", antwoord hij op een vraag van de NOS