Hoog bezoek in Zeist: Rutte samen met twee ministers op bezoek voor gesprek

Hoog bezoek in Zeist: Rutte samen met twee ministers op bezoek voor gesprek

27-11-2019 11:40 Laatste update: 11:54
82

Hoog bezoek in Zeist komende donderdag. Minister-president Mark Rutte komt samen met collega’s Ferd Grapperhaus en Bruno Bruins op bezoek bij de KNVB.

Donderdag reizen de minister-president, minister van Justitie en Veiligheid en minister van Sport af naar Zeist om te praten over racisme in het voetbal. Dat meldt de KNVB woensdagmiddag middels een persbericht. Na het gesprek met KNVB-directeuren Erik Gudde (betaald voetbal) en Jan Dirk van der Zee (amateurvoetbal) volgt er donderdagmiddag een persconferentie in Zeist, waarbij er tekst en uitleg wordt gegeven over de uitkomsten van het gesprek.

De acties zijn gevolgen van de grote commotie die afgelopen weken is ontstaan sinds het controversiële incident in Den Bosch plaatsvond, waarbij Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira door een deel van de Bossche aanhang racistisch bejegend werd. Het incident deed een hoop stof opwaaien, zo verzochten bijvoorbeeld Georginio Wijnaldum en Ronald Koeman de politiek om een statement te maken tegen racisme. De verzoeken lijken hierbij dus gehoor te krijgen.