Groenendijk 'voorbereid' op ADO-ontslag: 'De directie mag een oordeel vellen'

Groenendijk 'voorbereid' op ADO-ontslag: 'De directie mag een oordeel vellen'

27-11-2019 20:43 Laatste update: 20:47
23

Fons Groenendijk snapt dat hij steeds meer onder druk komt te staan bij ADO Den Haag. De geplaagde trainer zag zijn ploeg zaterdag een laat punt pakken in de thuiswedstrijd tegen Willem II (3-3), maar is nog lang niet uit de zorgen.

"We moeten ons geen zand in de ogen laten strooien door dit gevonden punt dankzij een zondagsschot", doelt Groenendijk in gesprek met Voetbal International op de uithaal van John Goossens. "We hebben nog een lange weg te gaan. Dit ADO is simpelweg niet meer het ADO van de laatste jaren. Ik begrijp dat het heel vervelend is voor de mensen hier, maar ik wil graag eerlijk zijn."

ADO raakte sterspeler Nasser El Khayati en Sheraldo Becker kwijt. Toch zijn de fans allerminst tevreden met de huidige zeventiende plek. De verwijten richten zich op technisch directeur Jeffrey van As én Groenendijk. "Ik begrijp de teleurstelling en snap dat die wordt geuit. Het hoort bij het vak van trainer, ik loop er niet voor weg. Ik ben altijd heel zelfkritisch en zal dat nu ook zijn."

Bang voor consequenties is Groenendijk niet, benadrukt hij. "Ik weet hoe het werkt en ben op alles voorbereid. De directie mag een oordeel vellen op basis van wat ik doe. Ik weet dat ik er alles aan doe. Als het niet genoeg is, dan krijg je de boodschap te horen. Zo werkt het."