'Viergever moet meer met zichzelf bezig zijn. Dumfries is de beste optie'

'Viergever moet meer met zichzelf bezig zijn. Dumfries is de beste optie'

Gepubliceerd: donderdag 28 november 2019 om 13:46do 28-11-2019 om 13:46

Voormalig PSV'er Jan Poortvliet kan zich helemaal vinden in de beslissing van Mark van Bommel om Denzel Dumfries de nieuwe aanvoerder van PSV te maken. Dat nieuws kwam afgelopen zondag naar buiten. Dumfries neemt de aanvoerdersband over van Pablo Rosario.

"Er is niemand anders die dat nu op zich zou kunnen nemen", oordeelt Poortvliet in gesprek met PSV Inside. Nick Viergever is wat Poortvliet betreft niet geschikt om aanvoerder te zijn, ondanks dat hij met zijn dertig jaar een van de meest ervaren PSV'ers is. "Viergever moet meer met zichzelf bezig zijn. Denzel Dumfries is op dit moment de beste optie."

PSV won afgelopen zondag met 2-1 van sc Heerenveen, nadat de zes wedstrijden daarvoor niet werden gewonnen. Van Bommel kon weer een beroep doen op Steven Bergwijn en Donyell Malen. PSV begon sterk, maar de tweede helft was voor Heerenveen.

"De ploeg krijgt dan gewoon een tikkie en dat heeft te maken met de laatste weken en de resultaten", zegt Poortvliet. "Wat natuurlijk ook meespeelt is een stukje wedstrijdritme van de jongens die toch een maandje niet gespeeld hadden en dat is gewoon allemaal logisch. Wat nu belangrijk is zijn die drie punten en het spel in de eerste helft."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws