Ontslag bij Vitesse 'niet aan de orde': 'We zitten toch niet in degradatienood'

Ontslag bij Vitesse 'niet aan de orde': 'We zitten toch niet in degradatienood'

Gepubliceerd: donderdag 28 november 2019 om 16:52do 28-11-2019 om 16:52

Leonid Slutsky maakt zich nog niet druk om zijn toekomst bij Vitesse. De Arnhemmers werken toe naar het competitieduel tegen SC Heerenveen en de druk op de Russische oefenmeester neemt alsmaar toe. Slutsky zelf blijft er rustig onder.

Op de training van Vitesse liet captain Bryan Linssen al weten dat het tijd was voor de spelers om voor Slutsky door het vuur te gaan, maar zelf blijft de Rus kalm. "We hebben meer punten dan vorig jaar na 14 wedstrijden", benadrukt de ervaren oefenmeester in gesprek met Omroep Gelderland. "En ook in vergelijking met twee jaar geleden."

Die statistieken zorgen ervoor dat Slutsky zich geen zorgen maakt om een eventueel ontslag. "We hebben dit seizoen de beste competitiestart gehad in de geschiedenis van de club", laat hij optekenen. "Op de ranglijst nemen we een normale positie in en we strijden nog steeds voor de beoogde plaatsen. We zitten niet in degradatienood en daarom is de wedstrijd vrijdag ook niet cruciaal."

Na vier nederlagen op rij is Vitesse afgezakt naar de vijfde plaats in de Eredivisie. Nummer drie PSV staat vier punten voor op de Arnhemmers, terwijl AZ als nummer twee met negen punten meer al uit zicht is voor Slutsky en zijn ploeg.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws