LIVE: PSV blameert zichzelf in Portugal en is uitgeschakeld (gesloten)

LIVE: PSV blameert zichzelf in Portugal en is uitgeschakeld (gesloten)

28-11-2019 22:50 Laatste update: 22:56
432

AZ, Feyenoord en PSV staan donderdagavond voor cruciale duels in de groepsfase van de Europa League. Met een overwinning kunnen de Nederlandse ploegen uitstekende zaken doen in de strijd om Europese overwintering. Op deze plek houdt VoetbalPrimeur je op de hoogte van alles wat er vanavond gebeurt rondom de Nederlandse clubs!

Om 18.55 uur trappen Feyenoord en Rangers in de Rotterdamse Kuip af voor hun onderlinge duel in groep G van de Europa League. Om uitzicht te houden op de volgende ronde heeft de ploeg van trainer Dick Advocaat een overwinning nodig, zodat het op de laatste speeldag in Porto nog meestrijdt om overwintering. In Schotland verloren de Rotterdammers met 1-0 van Rangers. 

De Stadionclub mist doelmannen Kenneth Vermeer en Justin Bijlow. Beiden zijn geblesseerd, waardoor Nick Marsman zijn debuut maakt onder de lat van Feyenoord. Verder heeft Marcos Senesi wederom een basisplaats bij de Rotterdammers en vergezelt hij Eric Botteghin in het hart van de defensie.

Opstelling Feyenoord: Marsman; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Toornstra, Kökcü, Fer; Berghuis, Sinisterra, Larsson.

Manchester United heeft zich in poule L, de groep waar ook AZ in zit, al geplaatst voor de volgende ronde. Dat betekent dat AZ en Partizan onderling mogen gaan uitmaken wie er met de Engelsen mee gaat naar de laatste 32 van de Europa League. De Alkmaarders hebben aan een gelijkspel genoeg, terwijl het bezoek uit Belgrado moet winnen om de kansen op overwintering levend te houden.

De opstelling van AZ, dat net als Feyenoord om 18.55 uur zal aftrappen, is zoals we hem hadden verwacht. Ron Vlaar kan nog altijd niet in actie komen voor de ploeg van trainer Arne Slot, waardoor Pantelis Hatzidiakos nog altijd centraal achterin te bewonderen is.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal; Midtsjo, De Wit, Koopmeiners; Stengs, Boadu, Idrissi.

In groep D kan PSV goede zaken doen door in Portugal van Sporting te winnen, maar kan het met een nederlaag ook zomaar gedaan zijn. Als de Eindhovenaren verliezen in Lissabon en concurrent LASK wint van Rosenborg, is PSV op basis van onderling resultaat tegen LASK al uitgeschakeld en eindigt het Europese avontuur al voor de winter. Minstens een gelijkspel is daarom noodzakelijk voor Mark van Bommel en de zijnen.

Vermoedelijke opstelling PSV: Unnerstall; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadílek; Rosario, Thomas, Ihattaren; Bergwijn, Malen, Doan.