PSV-talent 'uitgemaakt voor Zwarte Piet' in Helmond: Vind ik zeker niet kunnen

PSV-talent 'uitgemaakt voor Zwarte Piet' in Helmond: "Vind ik zeker niet kunnen"

Gepubliceerd: vrijdag 29 november 2019 om 23:41vr 29-11-2019 om 23:41

De Keuken Kampioen Divisie lijkt – twaalf dagen na FC Den Bosch-Excelsior – weer een racisme-incident 'rijker' te zijn. Jong PSV-aanvaller Sekou Sidibe scoorde vrijdagavond twee keer tijdens de Brabantse derby tegen Helmond Sport, maar claimde ook racistisch te zijn bejegend op De Braak.

Sidibe deed na de met 2-3 gewonnen wedstrijd zijn verhaal tegenover het Eindhovens Dagblad. De achttienjarige Ivoriaan met de Belgische voetbalnationaliteit liet weten dat hij tijdens en na de wedstrijd Zwarte Piet werd genoemd. "Dat vind ik zeker niet kunnen na alles wat er een paar weken geleden is gebeurd", doelde hij op de gebeurtenissen rondom Ahmad Mendes Moreira in De Vliert. "Daarom werd ik ook boos en dat heb ik ook laten blijken", aldus Sidibe, die meerdere malen clashte met een deel van de Helmondse aanhang.

Scheidsrechter Sam Dröge liet desgevraagd weten dat hij niets gehoord had. De Groningse leidsman beloofde echter dat hij het incident zou aankaarten bij de KNVB. "Ik geef dit in een mail aan", aldus Dröge. "Dan is het vervolgens aan de bond wat ermee gebeurt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws