Platini hekelt kritiek De Bruyne: 'België had maar een stadion moeten bouwen'

Platini hekelt kritiek De Bruyne: 'België had maar een stadion moeten bouwen'

30-11-2019 08:45
188

Michel Platini heeft gereageerd op de kritiek van Kevin De Bruyne. De Belg is niet blij met het feit dat de loting voor het EK al voor een groot deel bekend is voor de Rode Duivels. Onterechte kritiek, zo oordeelt Platini.

Volgens Platini is het de fout van België zelf dat de loting al voor een groot deel bekend is. "Als de Belgen thuis hadden willen spelen, hadden ze hun stadion maar op tijd moeten bouwen", citeert Sudinfo Platini

"Brussel kon één van de gaststeden zijn geweest, maar door het gebrek aan een stadion werd dat uiteindelijk Londen. Als De Bruyne wil klagen, dat moet hij dat maar de politici van zijn eigen land doen", spaart Platini de De Bruyne niet.

De Manchester City-middenvelder gaf eerder al aan het een 'schande' te vinden dat het al grotendeels bekend is dat België op het EK zal uitkomen tegen Rusland en Denemarken. Zo gaf hij aan dat het volgens hem een vorm van competitievervalsing is. "Voetbal is voetbal niet meer. Het is meer en meer een business geworden", aldus De Bruyne.

Naast Denemarken en Rusland is ook de derde tegenstander zo goed als bekend. Finland of Wales speelt op het EK ook tegen België. De loting voor het EK is vanavond om 18:00 uur.