Om eerlijk te zijn vind ik Nederland een heel, heel sterke tegenstander

"Om eerlijk te zijn vind ik Nederland een heel, heel sterke tegenstander"

30-11-2019 20:41
26

De Oekraïnse bondscoach Andriy Shevchenko denkt dat Nederland veel profijt zal hebben van het thuisvoordeel. Oekraïne speelt op zondag 14 juni de eerste groepswedstrijd in de Johan Cruijff Arena tegen Nederland, dat alle pouleduels in Amsterdam speelt.

"Om eerlijk te zijn vind ik Nederland een heel, heel sterke tegenstander", vertelt Shevchenko aan FOX Sports. "Ze worden ieder jaar beter en hebben geweldige spelers en een geweldige trainer. Het zal voor ons een erg moeilijk begin van de groepsfase worden. Het is wat het is. Het is een loting en wij gaan ons nu voorbereiden."

Wedden

Meer odds

Oekraïne neemt het ook op tegen Oostenrijk. "Ik weet niet veel van Oostenrijk", geeft Shevchenko toe. "We hebben zes of zeven jaar geleden misschien een oefenwedstrijd tegen ze gespeeld, dus ik weet niet veel. Maar we gaan ons nu goed voorbereiden."

Wie de favoriet is in Groep C kan Shevchenko niet zeggen. "Wie zal het zeggen? Ik zou willen dat ik in de toekomst kon kijken. Nederland heeft een thuisvoordeel. Dat helpt veel. Het is een groot voordeel."