De Jong denkt na over vertrek bij Ajax: 'Niet altijd makkelijk om te accepteren'

De Jong denkt na over vertrek bij Ajax: 'Niet altijd makkelijk om te accepteren'

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 09:15zo 01-12-2019 om 09:15

Siem de Jong keerde in 2017 terug op 'het oude nest' bij Ajax en zit het overgrote deel van de wedstrijden op de bank. De middenvelder kent zijn rol, maar mocht er een club komen die hem meer speeltijd kan bieden dan gaat hij daar serieus over nadenken.

"Het is wel zo dat ik komende jaren wedstrijden wil spelen. En hier is die kans misschien niet zo groot", begint De Jong in gesprek met de NOS. "Ik ga dus kijken wat ik voor de rest kan doen. Het hangt er vanaf wat er komt. Ik sta best wel open voor een avontuur in het buitenland. Australië vond ik een mooi avontuur. Omdat ik daar de kans kreeg om veel te spelen."

Bij Ajax zit De Jong het grootste deel van de wedstrijden op de bank. Hij viel tot nu toe vijf keer in en maakte in totaal 43 minuten. "Ik weet op dit moment wat mijn rol is, maar het is niet altijd even makkelijk om te accepteren", vervolgt hij. "Het gebeurt niet veel dat wij nog moeten scoren op het laatst. In de meeste wedstrijden is het niet nodig dat ik of Klaas-Jan Huntelaar erin komen om wat te forceren."

Genieten doet de middenvelder wel in Amsterdam, waar hij naar eigen zeggen met talentvolle jongens op het veld mag staan. "Het geeft een goed gevoel om hier onderdeel van te zijn. Ik weet dat het anders is dan de andere jaren die ik hier heb gespeeld. Als voetballer is het echter lastig. Het conflicterende is natuurlijk dat je wilt spelen", sluit De Jong af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws