LIVE-discussie: Ziyech is fit en start bij Ajax, Eredivisie-debuut voor Lang

LIVE-discussie: Ziyech is fit en start bij Ajax, Eredivisie-debuut voor Lang

01-12-2019 11:08 Laatste update: 11:11
75

Hakim Ziyech staat zondagmiddag aan de aftrap voor Ajax. De Marokkaanse spelmaker had wat last van zijn arm na het Champions League-treffen met Lille (2-0 voor Ajax), maar hij kan tegen zijn oude club FC Twente 'gewoon' spelen.

De Tukkers gooien het op ervaring en gaan Ajax bestrijden met Paul Verhaegh en Wout Brama in de basis. De twee routiniers vervangen Joel Latibeaudiére en Javier Espinosa in de Twentse opstelling. Verhaegh staat, zoals te doen gebruikelijk, rechtsback en voor Brama is een plekje op het middenveld ingeruimd. De overige negen spelers zijn dezelfde als de namen die vorige week met 2-1 verloren bij VVV-Venlo.

Ten opzichte van het Champions League-duel bij Lille heeft Ajax-trainer Erik ten Hag wat geschoven. Noussair Mazraoui, dissonant bij de Amsterdammers op het middenveld, staat nu weer rechtsback en daarmee is Lisandro Martínez weer terug op zijn vertrouwde positie als 'zes'. Joël Veltman en Daley Blind staan weer centraal achterin en Hakim Ziyech speelt 'gewoon' mee als aanvallende middenvelder. 

Zijn deelname aan de wedstrijd was onzeker na een lichte blessure aan de arm, maar de Marokkaanse spelmaker is fit genoeg bevonden. Zakaria Labyad kan niet meespelen en wordt in de voorhoede vervangen door Noa Lang, die in Frankrijk ook al inviel.

De opstellingen:

FC Twente: Drommel; Verhaegh, Schenk, Busquets, Verdonk; Brama, Roemeratoe, Selahi; Nakamura, Vuckic, Aitor.

Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Martínez, Van de Beek, Ziyech; Lang, Tadic, Promes.