Ten Hag: 'Die statistieken zeggen me niets, Jong Ajax won hier vorig jaar met 2-5'

Ten Hag: 'Die statistieken zeggen me niets, Jong Ajax won hier vorig jaar met 2-5'

01-12-2019 11:57
17

Erik ten Hag denkt dat Ajax het bijzonder lastig gaat krijgen in de Grolsch Veste, een stadion dat volgens de oefenmeester van de Amsterdammers 'beweegt'. De Tukkers kunnen, als ze gedragen worden door het publiek, het iedereen lastig maken volgens Ten Hag.

Ten Hag liep zelf lang rond bij Twente en weet als geen ander wat de ploeg kan. "Ik denk zeker dat ze het ons lastig kunnen maken", zegt de trainer voorafgaand aan de wedstrijd tegenover FOX Sports. "Dit stadion beweegt, met een bepaalde drang. Eén moment kan alles veranderen. Dat hebben weinig stadions, maar hier is dat zo en de ploeg kan daardoor gedragen worden. Wij moeten er voor zorgen dat het niet zo ver komt."

De statistieken van Ajax in Enschede zijn ook niet bijzonder goed. De Amsterdammers wonnen in 2013 voor het laatst in de Grolsch Veste, maar daar heeft Ten Hag dan weer geen enkele boodschap aan. "Nee hoor, vorig jaar hebben 'we' hier nog gewonnen. FC Twente tegen Jong Ajax, dat werd 2-5. De statistieken zeggen me dus helemaal niets."

Hakim Ziyech speelt, net als Quincy Promes en Dusan Tadic, tegen zijn oude club. Dat was voorafgaand aan de wedstrijd nog onzeker. "Je ziet het, hij speelt. Zakaria Labyad is er niet bij en dat zal volgende week ook zo zijn. We moeten de aard van die blessure nog verder onderzoeken."