'Best moeilijke situatie' voor Lang: En daarom vind ik het wel heel knap

'Best moeilijke situatie' voor Lang: "En daarom vind ik het wel heel knap"

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 16:41ma 02-12-2019 om 16:41

Laatste update: maandag 2 december 2019 om 16:45ma 02-12-2019 om 16:45

Nourdin Boukhari is dolgelukkig met de hattrick die zijn stiefzoon Noa Lang zondag maakte bij zijn basisdebuut voor Ajax 1. De voormalig Ajacied is er heilig van overtuigd dat Lang ver kan komen. 

Lang heeft geduld moeten hebben maar keeg zondag de kans als basisspeler. "Voor een jonge speler die maandenlang schommelt tussen Jong Ajax en Ajax 1 en niet veel wedstrijden speelt voor Ajax 1, is dat best moeilijk", zegt Boukhari tegen Ajax Showtime. "En daarom vind ik het wel heel knap en heel goed dat hij zich laat gelden in belangrijke wedstrijden en dat hij belangrijk kan worden, dat zag ik ook al tegen Lille in de Champions League."

Met drie goals had Lang een belangrijk aandeel in de 2-5 zege op FC Twente. "Ik weet hoe hij is na zijn eerste balcontact. Als dat goed is, krijgt dat wel een mooi vervolg. En dat zag je ook tegen Lille, want hij is gewoon een goede voetballer. Aan de bal is hij heel creatief, hij is snel, behendig, kan iemand voor de goal zetten en hij kan een goal maken. En zoals je gister zag, heeft hij ook een neusje voor de goal."

Volgens Boukhari heeft Lang als voetballer én als mens stappen gemaakt. "Hij kan echt heel veel bereiken en heel ver komen als hij er hard voor werkt en het echt wil. Dus die stappen heeft hij sowieso gemaakt en daarom ben ik ook blij dat hij van het verleden heeft geleerd en dat hij dit moment heeft gepakt. Ik denk dat jullie nog heel veel gaan horen van hem, want hij is echt een hele creatieve en hele goede voetballer", aldus Boukhari. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws