Vreven voorziet Kuyt-scenario: 'Als hij alles geeft, kan hij Nederlandse top aan'

Vreven voorziet Kuyt-scenario: 'Als hij alles geeft, kan hij Nederlandse top aan'

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 18:52ma 02-12-2019 om 18:52

Laatste update: maandag 2 december 2019 om 19:20ma 02-12-2019 om 19:20

Stijn Vreven is niet verrast door het succes van zijn landgenoot Cyriel Dessers bij Heracles Almelo. De 24-jarige spits scoorde zaterdag tegen ADO Den Haag (4-0) twee keer en gaf een assist. De teller staat nu op elf goals en vijf assists in de Eredivisie.

Vreven was bij NAC Breda trainer van Dessers. "Cyriel is het type goalgetter, dat desondanks ook oog heeft voor zijn ploeggenoten. Dat maakt dat hij snel ergens goed ligt. Hij is een leuke, toffe gozer die zijn ploeggenoten wat gunt", zegt de Belg tegen BN DeStem.

Vreven moest Dessers bij NAC soms achter de vodden zitten. "Cyriel is van nature wat lui. Hij heeft heel veel prikkels nodig om op gang te komen. Dat is ook de reden dat wij in Breda een haat-liefdeverhouding met elkaar hadden. Op een bepaald moment was ik dat gemakzuchtige in hem zó beu, dat ik hem op de bank heb gezet. Schrok-ie wel even van. Maar met succes."

Dessers is bij Heracles topscorer van de Eredivisie. De vraag is waar zijn plafond ligt. Vreven vindt dat lastig te voorspellen. "Ik heb Dirk Kuyt meegemaakt bij FC Utrecht. Nooit, maar dan ook nooit had ik gedacht dat hij het zo ver zou schoppen. Laat ik het zo zeggen: Als Cyriel alles geeft, kan hij de Nederlandse top aan. De kwaliteiten heeft hij ervoor. Alleen: dan moet die gemakzucht er wel uit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Dessers uiteindelijk de stap naar de Nederlandse top maken?

(1120 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws