Van Basten over Ballon d'Or: 'Moet wel kijken wie in jaar meest heeft gepresteerd'

Van Basten over Ballon d'Or: 'Moet wel kijken wie in jaar meest heeft gepresteerd'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 07:59di 03-12-2019 om 07:59

Laatste update: dinsdag 3 december 2019 om 08:02di 03-12-2019 om 08:02

Marco van Basten geeft het Nederlands elftal een goede kans op het EK van 2020. De voormalig topschutter geeft na zijn boekpresentatie aan dat hij voor Oranje een plek bij de beste vier weggelegd ziet op het eindtoernooi. Ook laat hij zijn licht schijnen over de zesde Ballon d'Or-winst van Lionel Messi.

Van Basten maakte in de finale van het EK van 1988 een weergeloos doelpunt, waarmee hij het Nederlands elftal op 1-0 zette tegen de Sovjet-Unie. Hij krijgt de vraag wie er bij het huidige Oranje zo'n doelpunt zou kunnen maken. "Ik weet niet exact wie, maar ik denk wel dat we een goed elftal hebben dat heel divers is en veel goede spelers heeft", aldus Van Basten aan FOX Sports. "Ik zie het Nederlands elftal als kansrijk om in ieder geval met de beste vier mee te doen."

Ten tijde van het interview werd bekend dat Lionel Messi de Ballon d'Or had gewonnen, waardoor Van Basten nog steeds de laatste Nederlander is die deze prestigieuze prijs op zijn naam schreef. "Kijk, Messi is gewoon by far de beste voetballer. Vervolgens moet je wel kijken wie dat jaar het meest heeft gepresteerd. Als Nederlanders hadden wij het natuurlijk heel leuk gevonden als Van Dijk die prijs had gewonnen, maar ik denk dat iedereen wel kan leven met Messi", sluit Van Basten af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws