Volledige uitslag Gouden Bal: Messi blijft Van Dijk slechts héél nipt voor

Volledige uitslag Gouden Bal: Messi blijft Van Dijk slechts héél nipt voor

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 08:34di 03-12-2019 om 08:34

Lionel Messi won maandagavond voor de zesde keer in zijn loopbaan de Ballon d'Or, maar zijn voorsprong op runner-up Virgil van Dijk was minimaal. Dat blijkt uit de volledige uitslag die door organisator France Football bekend is gemaakt.

De uitslag van de Gouden Bal wordt bepaald door 176 journalisten, die elk een top-vijf mochten samenstellen: zes punten voor hun nummer één, vier voor de nummer twee, drie voor de nummer drie, enzovoort. Messi vergaarde op die manier 686 punten. De ster van FC Barcelona blijft Van Dijk héél nipt voor. De verdediger van Liverpool en Oranje kreeg 679 punten.

Opvallend genoeg werd Van Dijk zelfs vaker als nummer één gekozen. Liefst 69 journalisten gunden de Nederlander de Ballon d'Or, terwijl 61 journalisten voor Messi kozen. Met name in Europa (231 punten om 194) en Azië (155 om 134) staat Van Dijk er beter op dan de Argentijn. Messi genoot op zijn beurt de voorkeur in Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Oceanië en Afrika.

Cristiano Ronaldo eindigde op gepaste afstand op de derde plaats (476 punten). Sadio Mané, die samen met Van Dijk de Champions League won met Liverpool, is de verrassende nummer vier met 347 punten. De Senegalees krijgt beduidend meer punten dan ploeggenoot Mohamed Salah (178). Doelman Alisson Becker is op plek zeven de vierde speler van The Reds in de top-tien.

Na Van Dijk was Frenkie de Jong de beste Nederlander. De oud-Ajacied ontving 31 punten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws