Update: 'Gemeente beslist maandag over AZ-Ajax, AZ 'heeft alle vertrouwen''

Update: 'Gemeente beslist maandag over AZ-Ajax, AZ 'heeft alle vertrouwen''

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 14:06wo 04-12-2019 om 14:06

Laatste update: woensdag 4 december 2019 om 23:40wo 04-12-2019 om 23:40

De gemeente Alkmaar beslist pas volgende week of AZ - Ajax gespeeld kan worden in het AFAS Stadion van AZ. Een woordvoerder van de gemeente laat dat weten aan NH Nieuws. De wedstrijd tussen AZ en Ajax wordt gespeeld op 15 december.

AZ speelde alle thuiswedstrijden in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag omdat het dak van het AFAS Stadion voor een deel is ingestort. De Alkmaarders hebben alle gevraagde documenten ingeleverd, maar de gemeente weigert zomaar groen licht te geven.

"Wij hebben alles aangeleverd", vertelt een woordvoerder van AZ aan NH. Pas volgende week wordt duidelijk of AZ - Ajax in het AFAS Stadion gespeeld kan worden. Mocht dat niet lukken, dan lijkt Ajax af te moeten reizen naar Den Haag. Dat zal zonder aanhang moeten gebeuren, want Ajax-fans zijn niet welkom in Den Haag.

Wanneer de wedstrijd in Alkmaar wordt gespeeld, mogen er wel Amsterdamse fans aanwezig zijn.

Update: AZ en Ajax weten maandag waar ze aan toe zijn, meldt commentator Leo Driessen in Voetbalpraat op FOX Sports. De gemeente Alkmaar lijkt dan te beslissen of het toestemming geeft voor een rentree in het AFAS Stadion. "AZ heeft er alle vertrouwen in dat het alsnog doorgaat", aldus de Noord-Hollander.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws