Update: Corriere dello Sport blijft achter bekritiseerde Black Friday-cover staan

Update: Corriere dello Sport blijft achter bekritiseerde Black Friday-cover staan

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 08:28do 05-12-2019 om 08:28

Laatste update: donderdag 5 december 2019 om 17:50do 05-12-2019 om 17:50

Het Italiaanse voetbal is de afgelopen maanden regelmatig opgeschrikt door racisme en ook de Corriere dello Sport heeft nu voor ophef gezorgd. De Italiaanse sportkrant plaatste een foto van Romelu Lukaku en Chris Smalling op de voorpagina met als kop: 'Black Friday'.

Lukaku en Smalling, vorig seizoen nog samen actief bij Manchester United, nemen het vrijdagavond tegen elkaar op. De Engelse verdediger gaat dan met AS Roma op bezoek bij het Inter van Lukaku. Volgens de Corriere dello Sport zijn de twee uithangborden van hun clubs. 'Beide spelers namen een sterke positie in tegen racisme. Ze zijn het symbool van de wederopstanding van hun teams', zo verklaart de krant de keuze voor de titel.

Inter nam Lukaku voor 75 miljoen euro over van United. De Belg vormt een levensgevaarlijk duo met Lautaro Martínez en scoorde al tien keer in veertien optredens in de Serie A. Mede door de inbreng van zijn twee spitsen gaan de Nerazzurri momenteel aan kop. De ploeg van manager Antonio Conte heeft één punt meer dan titelhouder Juventus.

Update: Corriere dello Sport trekt zich weinig aan van de kritiek op de geruchtmakende cover. Hoofdredacteur Ivan Zazzaroni spreekt in een statement via de website zelfs van een 'onschuldige kop'. 'Voor degenen die het willen en kunnen begrijpen: Black Friday is voor ons een ode aan de diversiteit in onze samenleving', aldus Zazzaroni, die uithaalt naar de criticasters. 'A nice thought a day keeps the doctor away. Het internet zit vol met legers vol moreel superieure mensen. Twee keer op je toetsenbord rammen en je kunt jezelf weer een beter persoon voelen.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws