Verrassende Eredivisie-topper in Amsterdam: 'Ajax haalt enorm hoog niveau'

Verrassende Eredivisie-topper in Amsterdam: 'Ajax haalt enorm hoog niveau'

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 12:12do 05-12-2019 om 12:12

In de Eredivisie staat vrijdagavond een regelrechte topper op het programma: nummer vier Willem II gaat op bezoek bij koploper Ajax. Adrie Koster kijkt uit naar het duel in de Johan Cruijff Arena.

De hoge klassering van Willem II maakt de uitwedstrijd tegen Ajax een topper. "Al tikt Ajax natuurlijk een enorm hoog niveau aan", reageert Koster, in het verleden werkzaam in Amsterdam, in gesprek met het Brabants Dagblad. "De manier waarop ze tegen FC Twente een 2-0 achterstand omzetten in een zege was indrukwekkend. Thuis spelen ze nog makkelijker. Een moment van onoplettendheid en ze straffen het af. Dat is ook een kwaliteit."

"Dit Willem II straalt iets uit en steekt mentaal ook goed in elkaar", vervolgt Koster, die ziet dat zijn ploeg de laatste weken grote stappen heeft gemaakt. "Individueel is een aantal spelers beter geworden. We kunnen in een hoger tempo blijven spelen. Omdat we steeds op dezelfde manier voetbalen weet elke speler wat er van hem gevraagd wordt." Koster pikt er één speler uit. "Mats Köhlert was geen basisspeler bij HSV maar doet het goed in de Eredivisie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat wordt Ajax - Willem II?

(3193 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws