El Ghazi: 'Op de bank zitten en geld ontvangen? Zo steek ik niet in elkaar'

El Ghazi: 'Op de bank zitten en geld ontvangen? Zo steek ik niet in elkaar'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 07:25vr 06-12-2019 om 07:25

Anwar El Ghazi wordt op handen gedragen door de fans van Aston Villa, nadat hij vorig seizoen de beslissende treffer maakte in de play-offs om promotie naar de Premier League. De 24-jarige vleugelspeler is in Engeland volwassen geworden, stelt hij.

El Ghazi vertrok begin 2017 bij Ajax na een woordenwisseling met trainer Peter Bosz, maar ook bij Lille kwam hij niet uit de verf. "Ik moest daar weg, speelminuten maken. Op de bank zitten en mijn geld ontvangen? Zo steek ik niet in elkaar. Ik wil genieten van het leven en van het voetbal, mijn grote passie", zegt de tweevoudig international in het Algemeen Dagblad.

Zaakwaarnemer Jorge Mendes, die ook Cristiano Ronaldo bijstaat, bracht hem naar Aston Villa. "Natuurlijk was het een stap terug. Eerlijk is eerlijk. Maar het was een bewuste keuze. Uiteindelijk is het goed uitgepakt", stelt El Ghazi. "Ik ben volwassen geworden. Ik heb geleerd echt mijn man te volgen. Zo creëer je ook inhoud." Bovendien was hij al goed voor drie goals en vier assists in de Premier League. "Het gaat lekker."

De oud-Ajacied durft zelfs weer te dromen van Oranje. "Ik ben er ready voor. Wellicht vindt de bondscoach andere jongens beter dan ik. Het is aan mij om mijn benen te laten spreken, op deze voet verder te gaan. Ik speel in de beste competitie ter wereld. Hij zal me vast wel in de gaten houden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdient El Ghazi een oproep?

(2556 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws