Racisme tijdens Manchester-derby: City komt met verklaring

Racisme tijdens Manchester-derby: City komt met verklaring

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 21:12za 07-12-2019 om 21:12

De Premier League-topper tussen Manchester City en Manchester United is zaterdagavond ontsierd door een racisme-incident. Tenminste één fan van de thuisploeg maakte apengeluiden en -gebaren, zo is te zien op beelden die rondgaan op social media.

Naar verluidt waren Jesse Lingard en Fred het slachtoffer. De Braziliaanse middenvelder kreeg ook een voorwerp tegen zich aan gegooid. City reageert razendsnel op het voorval middels een statement. 'Manchester City is op de hoogte van de video die rondgaat op social media, waarin een supporter racistische gebaren lijkt te maken in de tweede helft van het duel met Manchester United', schrijft de Premier League-titelhouder.

'Officials van de club werken samen met de politie om te helpen betrokken personen te identificeren', aldus City. 'Ook werken we samen met de politie vanwege voorwerpen die op het veld werden gegooid.' The Citizens benadrukken een zerotolerancebeleid te hanteren ten opzichte van discriminatie. Iedereen die schuldig wordt bevonden kan een levenslang stadionverbod verwachten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws