'Afgeschreven' Afellay emotioneel na rentree: Ik heb er geen woorden voor

'Afgeschreven' Afellay emotioneel na rentree: "Ik heb er geen woorden voor"

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 21:58za 07-12-2019 om 21:58

Ibrahim Afellay voelt zich eindelijk weer voetballer. De geroutineerde middenvelder (33) maakte zaterdagavond in de slotfase van PSV - Fortuna Sittard zijn langverwachte rentree - en is sprakeloos.

"Eindelijk", stamelt Afellay voor de camera van FOX Sports. "Ik heb er geen woorden voor. Kippenvel. Het was voor mij een heel emotioneel moment. Ik was gewoon afgeschreven, ben als het ware uit de dood opgestaan. Ik ben zó dankbaar voor deze kans."

Het publiek in het Philips Stadion riep de hele tweede helft om een invalbeurt van Afellay. "Iedereen gunt het mij zo erg. We zitten in een moeilijke periode met PSV, maar we zijn een hecht team en de sfeer is gewoon goed. Ook het publiek... Wat zij mij vandaag hebben gegeven, daar heb ik werkelijk geen woorden voor."

Afellay ziet zijn invalbeurt als een 'begin'. Zijn laatste competitieve wedstrijd dateerde van twee jaar geleden, namens Stoke City. "Ik ben 33 jaar, kom van heel ver. Maar dit is weer een begin. Ik heb hier zo, zo, zo hard voor gewerkt. Hopelijk zullen er nog vele wedstrijden volgen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws