Koevermans over passage in boek: 'Mis competenties om Feyenoord-directeur te zijn'

Koevermans over passage in boek: 'Mis competenties om Feyenoord-directeur te zijn'

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 11:46zo 08-12-2019 om 11:46

Feyenoord-directeur Mark Koevermans heeft gereageerd op een opvallende passage in het boek Over Winnen. Daarin stelt de 51-jarige oud-tennisser nog dat hij nooit algemeen directeur van de Rotterdammers zou willen worden.

"Naarmate ik ouder word weet ik steeds beter waar ik goed in ben en vooral ook waar ik niet goed in ben", zegt Koevermans in het boek. "Ik zou bijvoorbeeld nooit algemeen directeur van Feyenoord willen worden omdat ik denk dat ik daar echt een aantal competenties in mis om dat goed te kunnen. Dan komen er zaken op mijn bordje waar ik niet gelukkig van word."

Volgens Koevermans is het boek achterhaald door de actualiteit. "Ik kan mij voorstellen dat daar vragen over komen als mensen dat citaat lezen", zegt hij zondag tegen FOX Sports. "Dat interview is in november 2018 gegeven. Dat heb ik ook volledig goedgekeurd destijds. Maar de wereld verandert snel, zeker de voetbalwereld. De tijd haalt je soms in. Een goede les om nooit 'nooit' te zeggen."

De afgelopen maanden diende Koevermans op interim basis als algemeen directeur in De Kuip. Dat beviel beter dan verwacht. "Die taken gingen mij steeds beter af. Ik begon het steeds leuker te vinden en kreeg er energie van. Toen dacht ik: als het voorbij komt, zou ik dat graag willen. Dat is waarschijnlijk ook de raad van commissarissen opgevallen. Die hebben mij gevraagd of ik dit langer zou willen doen. Daar hoefde ik niet zo lang meer over na te denken. Ik heb vrij snel ja gezegd."

Koevermans, voorheen financieel directeur, denkt dat hij wel degelijk alles in huis heeft om de functie te vervullen. "Met twee belangrijke dossiers waar ik al lang bij betrokken ben, de financiële injectie en het stadion, denk ik dat ik de juiste persoon ben om dit de komende tijd te gaan doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws