High five van debuterende arbiter voor Spierings: Kan ik wel waarderen

High five van debuterende arbiter voor Spierings: "Kan ik wel waarderen"

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 17:25zo 08-12-2019 om 17:25

RKC Waalwijk-spelmaker Stijn Spierings stond na de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen met gemengde gevoelens voor de FOX Sports-camera's. De Brabanders verloren zondagmiddag in eigen huis, maar de middenvelder stal de show met een geweldige afstandspegel én kreeg complimenten van de scheidsrechter.

Een kwartier voor tijd, bij een stand van 1-1, kwam een afvallende bal voor de voeten van Spierings, die vanaf 25 meter onbedaarlijk uithaalde en via de lat raak schoot. De camera's van FOX Sports registreerden even later haarscherp hoe hij een high five kreeg van de arbiter, Eredivisie-debutant Marc Nagtegaal. "Ik had in de eerste helft een paar woorden met hem, omdat ik niet erg over hem te spreken was", reageerde Spierings na afloop. "Maar toen kwam hij naar me toe en zei hij: weergaloze goal. Kan ik wel waarderen."

Voor RKC viel er verder echter weinig te juichen: Heerenveen won alsnog en de promovendus blijft laatste staan, op vier punten van ADO Den Haag. "Natuurlijk was het een mooie goal, op dat moment was hij heel belangrijk. Maar ja, nul punten... En dat is waar je aan het einde van de rit naar kijkt. Op basis van het eerste uur was het een terechte overwinning voor Heerenveen. Maar in het laatste halve uur verdienden we wel meer, vond ik."

RKC heeft nog twee kansen om voor de winterstop van de laatste plek af te komen. Zaterdag wacht een bezoek aan Fortuna Sittard, vlak voor Kerstmis komt FC Twente naar Waalwijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Komt RKC dit seizoen nog van de laatste plaats af?

(1204 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws