Wormuth baalt van boeking Pröpper: 'Waarom hebben we nog aanvoerders nodig?'

Wormuth baalt van boeking Pröpper: 'Waarom hebben we nog aanvoerders nodig?'

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 22:45zo 08-12-2019 om 22:45

De late zondagmiddagwedstrijd tussen Sparta en Heracles Almelo bood weinig vertier, maar leverde in de laatste minuut toch enig tumult op. Heracles-aanvaller Joey Konings stond pas vijf minuten op het veld, maar kreeg direct een rode kaart van arbiter Richard Martens.

De invaller ging met gestrekt been richting de bal en raakt het gezicht van zijn op de grond zittende tegenstander Jurgen Mattheij. Trainer Frank Wormuth zag na afloop de beelden en reageerde mild. "Het was gevaarlijk spel van Mattheij: Konings wilde de bal, maar zijn tegenstander zat op de grond en ging met zijn hoofd naar de bal. Wat moet je als speler doen, als je tegenstander zo met zijn hoofd naar de bal gaat?", liet hij weten tegenover FOX Sports.

"Joey zei tegen mij: dat was levensgevaarlijk, hij had zijn hoofd open kunnen halen. Het was van beide kanten gevaarlijk. Maar moet je dan zeggen dat Konings niet voor de bal moet gaan, omdat zijn tegenstander zo doet?"

Direct na het incident kreeg aanvoerder Robin Pröpper een gele kaart, wegens aanmerkingen op de leiding. Wormuth vond dit belachelijk. "Die rode kaart moeten we accepteren, maar die kaart voor Robin kan ik niet accepteren. Hij houdt iedereen weg en vraagt rustig aan de scheidsrechter wat er gebeurd was, zoals een aanvoerder hoort te doen. En dan krijgt hij een gele kaart... Waarom zouden we dan nog aanvoerders nodig hebben op het veld?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Heracles dit seizoen Europees voetbal halen?

(1243 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws