Primeur in Tweede Divisie: KNVB stelt voor het eerst vrouwelijke arbiter aan

Primeur in Tweede Divisie: KNVB stelt voor het eerst vrouwelijke arbiter aan

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 13:49di 10-12-2019 om 13:49

Shona Shukrula is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter bij de wedstrijd tussen Jong Sparta Rotterdam en ASWH in de Tweede Divisie. Het is voor het eerst dat een vrouwelijke arbiter een wedstrijd fluit op het hoogste amateurniveau van Nederland.

"Een heel speciaal en bijzonder moment. Hier heb ik hard voor gewerkt", laat Shukrula weten op de website van de KNVB. "Het was mijn doelstelling om dit seizoen te debuteren in de Tweede divisie en ik hoopte dat dit voor de winterstop zou gebeuren. Het is fijn dat het moment nu daar is. Ik heb er vooral heel veel zin in."

Shukrula floot haar wedstrijden tot nu toe in de Eredivisie van de vrouwen en was ook al actief in de Derde Divisie. Ze volgt de Tweede Divisie op de voet. "Ik weet dus wat voor niveau het is. Echt weer een level hoger dan de Derde Divisie, een mooie uitdaging. Dat ik nu deze aanstelling heb gekregen, is een blijk van vertrouwen van de KNVB. Als ik deze progressie kan blijven tonen, hoop ik op termijn weer een volgende stap te kunnen maken."

Internationaal fluit Shukrula haar wedstrijden ook al. De UEFA promoveerde haar afgelopen zomer naar de Referee Category Women Second en ze floot al meerdere EK-kwalificatieduels bij de vrouwen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws