Liverpool schakelt stuntploeg Salzburg uit, Napoli rolt Racing Genk op

Liverpool schakelt stuntploeg Salzburg uit, Napoli rolt Racing Genk op

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 20:45di 10-12-2019 om 20:45

Liverpool en SSC Napoli hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Beide ploegen waren nog niet zeker van overwintering. Liverpool won uit bij stuntploeg Red Bull Salzburg en Napoli rolde Racing Genk op.

Red Bull Salzburg - Liverpool 0-2
Salzburg móest winnen van Liverpool én hopen op verlies van Napoli bij Genk om door te gaan in de Champions League, maar de Oostenrijkse dromen werden al snel aan flarden gescheurd. Salzburg was in de eerste helft allesbehalve kansloos tegen Liverpool, maar door de stand in Napels maakte de ploeg al geen kans meer op de volgende ronde.

Liverpool zelf was ook nog niet zeker van de volgende ronde en ging in Oostenrijk vol voor de winst. Pas na de rust wisten The Reds afstand te nemen van het dappere Salzburg, dat tot de laatste speelronde meedeed om een plek in de knock-outfase. Naby Keïta deed zijn ploeg na een klein uur spelen pijn met de 0-1 en een minuut later omspeelde Mohamed Salah Salzburg-doelman Cican Stankovic om vervolgens de 0-2 te maken.

Salzburg besefte dat het gedaan was en verlaat het Champions League-seizoen met opgeheven hoofd. De club zit in februari in de koker voor de zestiende finales van de Europa League.

Napoli - Genk 4-0
Napoli gaat in de slipstream van Liverpool mee naar de achtste finale. In Napels was de druk op trainer Carlo Ancelotti flink toegenomen na de matige resultaten in de competitie, maar de nummer zeven van de Serie A heeft vol overtuiging afgerekend met het al uitgeschakelde Racing Genk. 

Daar had het wel wat hulp van de tegenstander voor nodig. Al na drie minuten werd de zeventienjarige Maarten Vandevoordt – sinds dinsdag de jongste Champions League-keeper ooit – in de problemen gebracht met een terugspeelbal: de sluitpost deed Arek Milik vervolgens de 1-0 cadeau. De Poolse ex-Ajacied scoorde voor rust nog twee keer: éénmaal op aangeven van Giovanni Di Lorenzo en éénmaal uit een door Vandevoordt veroorzaakte penalty. 

De buit was binnen voor Napoli, dat het na rust iets rustiger aan deed: de Italianen kregen wel nog een tweede penalty, die dankzij een panenka van Dries Mertens tot 4-0 werd gepromoveerd. Napoli is voor de derde keer door naar de knock-outfase van het miljardenbal en mag proberen om zich voor het eerst te plaatsen voor de kwartfinale.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws