Memphis maakt zich onsterfelijk bij Lyon, Inter naar de Europa League

Memphis maakt zich onsterfelijk bij Lyon, Inter naar de Europa League

10-12-2019 22:55 Laatste update: 23:00
14

Internazionale is na de winterstop veroordeeld tot het spelen van Europa League-voetbal. De Italianen moesten thuis winnen van FC Barcelona, maar verloren thuis met 1-2. Daarnaast won Borussia Dortmund van Slavia Praag. De Duitsers blijven actief in de Champions League.

Internazionale - FC Barcelona 1-2
Inter trof in eigen huis een gehavend Barcelona, dat al geplaatst was en met een aantal reservespelers aantrad in Italië. Zo begonnen Frenkie de Jong, Luís Suarez op de bank en werd Lionel Messi zelfs buiten de selectie gelaten. Toch kwamen de Spanjaarden na ruim twintig minuten spelen op 0-1 door Carles Perez. De middenvelder werd onvoldoende gedekt door Stefan de Vrij en kon van dichtbij binnenschieten. Romelu Lukaku wist de stand nog voor de rust gelijk te trekken.

In de tweede helft was Inter de bovenliggende partij. Lukaku kreeg na een uur een levensgrote mogelijkheid op 2-1, maar miste. Lautaro Martínez, begeerd door Barcelona, miste ook een kans en zag zijn goal even later worden afgekeurd vanwege buitenspel. Inter werd gek toen er in de slotfase opnieuw een treffer van Martínez werd afgekeurd. 

De beslissing viel niet meer in Milaan. Uiteindelijk besliste wonderkind Ansu Fati de wedstrijd voor Barcelona door er nog 1-2 van te maken.

Borussia Dortmund - Slavia Praag 2-1
Dortmund is de gelukkige na speelronde zes. De Duitsers wonnen thuis nipt met 2-1 van Slavia Praag, wat genoeg is voor een plekje in de volgende ronde van de Champions League. Jadon Sancho maakte al na tien minuten de 1-0, maar Slavia kwam voor de rust op gelijke hoogte door Tomas Soucek.

De bevrijdende treffer voor Dortmund viel na een uur, toen Julian Brandt geweldig raak schoot in de korte hoek na een steekpass van Sancho. Dortmund moest in de slotfase verder met tien man, nadat Julian Weigl zijn tweede gele kaart kreeg. De Duitse topclub kreeg via Thorgen Hazard dé kans op 3-1, maar het bleef bij 2-1.

Olympique Lyon - RB Leipzig 2-2
Memphis Depay en Kenny Tete leken klaar in Europa, maar zijn door in de Champions League na een bewonderenswaardige comeback. Koploper RB Leipzig liep dankzij twee rake penalty’s uit naar een 0-2 voorsprong in Lyon. Emil Forsberg en Timo Werner zorgden voor een ogenschijnlijk comfortabele marge. 

Lyon richtte zich echter op, in de wetenschap dat het slechts één punt nodig had. Houssem Aouar krulde zijn ploeg op fantastische wijze naar 1-2 en zorgde voor nieuwe hoop bij L'OL. Lyon bleef drukken en was acht minuten voor tijd weer terug in de wedstrijd: Memphis Depay bleek de meest doortastende in het strafschopgebied en shcoot tegendraads de 2-2 binnen.

Benfica - Zenit Sint-Petersburg 3-0
Benfica speelt na de winter niet in de Champions League, maar in de Europa League. De Portugese topclub won zelf wel met 3-0 van Zenit Sint-Petersburg, maar Olympique Lyon speelde thuis gelijk tegen koploper RB Leipzig, dat al door was. Daardoor gaan de Fransen door naar de volgende ronde.

Alle Portugese goals vielen in de tweede helft. Benfica had lang hoop op een goed einde nadat Franco Cervi 1-0 maakte en Pizzi de score verdubbelde. Serdar Azmoun schoot in eigen doel en tekende zo voor de 3-0, maar juist op dat moment maakte Memphis de 2-2 voor Lyon.

Conclusie: Benfica gaat naar de Europa League en Zenit speelt na de winterstop helemaal geen Europees voetbal meer.