Ten Hag: 'Hebben hem gewisseld, want we konden niet rekenen op de arbitrage'

Ten Hag: 'Hebben hem gewisseld, want we konden niet rekenen op de arbitrage'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 23:32di 10-12-2019 om 23:32

Trainer Erik ten Hag noemt het verlies tegen Valencia 'onnodig'. Ajax domineerde een groot gedeelte van de wedstrijd, maar ging de bietenbrug op en is uitgeschakeld: 0-1.

"We hebben niet gescoord, maar hebben wel de kansen gehad. Het was totaal onnodig, want we hebben nauwelijks iets weggeven, op twee momenten voor rust na. Die nekken je dan. Dat is ontzettend bitter", zegt Ten Hag tegen Veronica.

Ten Hag koos op het middenveld voor Edson Álvarez, maar die werd na de rust gewisseld. "Álvarez zat tegen rood aan. Ik wilde dat niet risico lopen, ook gezien de arbitrage. Daar kon je niet van op aan. We konden dat risico niet lopen. Vandaar dat we hem gewisseld hebben."

"De teleurstelling is heel groot. We hebben tien punten een goede groepsfase gespeeld. We stonden op het randje van de kwalificatie. We verdienden het, maar het is niet zo. Je moet naar jezelf kijken als je het niet afdwingt", vervolgt Ten Hag.

De Spaanse pers noemt het een wonder dat Valencia Ajax heeft uitgeschakeld. "Natuurlijk is dat een wonder. We hebben de wedstrijd naar onze hand gezet. Ze kwamen totaal niet in hun spel. We hebben kansen gecreërd en tussen de linies gespeeld etc.. Ik kan me voorstellen dat de Spaanse pers schrijft zegt dat het een wonder is."

Europa League
Ajax speelt na de winter niet in de Champions League, of in de Europa League. Of Ten Hag daar zin in heeft? "Ik wil dit even laten bezinken. We wilden Europees overwinteren, maar de teleurstelling overheerst. Zondag (tegen AZ, red.) is nu belangrijker dan de Europa League."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws