Inspiratieloos PSV besluit Europees seizoen 'in stijl': goal Ihattaren lichtpuntje

Inspiratieloos PSV besluit Europees seizoen 'in stijl': goal Ihattaren lichtpuntje

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 20:50do 12-12-2019 om 20:50

PSV heeft zijn Europese seizoen afgesloten met een gelijkspel tegen Rosenborg. De ploeg van coach Mark van Bommel had het moeilijk na een vroege tegentreffer, maar dankzij Mohamed Ihattaren werd het uiteindelijk 1-1 in het Philips Stadion.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Pal André Helland krulde een vrije trap over de muur, maar doelman Lars Unnerstall greep uitstekend in. Daarna kreeg ook PSV mogelijkheden en vooral Cody Gakpo was gevaarlijk. Hij omspeelde de doelman, leek de score te gaan openen, maar op het laatste moment werd de bal van zijn voeten getikt. Het Philips Stadion vroeg om een penalty, maar kreeg die niet.

PSV leek desondanks grip te krijgen op het duel, maar na ruim twintig minuten volgde een grote tegenslag. Erick Gutiérrez werd in de problemen gebracht door een pass van Mohamed Ihattaren. De Mexicaan liet zich simpel van de bal zetten door Helland, die ongehinderd mocht uithalen en Unnerstall verraste. Dat het vertrouwen bij PSV broos is, bleek daarna. De Eindhovenaren oogden inspiratieloos en kwamen nauwelijks tot kansen.

Ook het begin van de tweede helft was niet overtuigend van PSV, waar Donyell Malen in het veld kwam voor Steven Bergwijn. Het was echter Ihattaren die de thuisploeg over het dode punt hielp. De 17-jarige spelmaker stuurde Gakpo diep, kreeg de bal terug en schoot overtuigend raak. Ihattaren lost daarmee Ronaldo af als jongste doelpuntenmaker voor PSV in een Europees hoofdtoernooi.

PSV probeerde er in het vervolg een slotoffensief uit te persen, maar veel grote kansen leverde dat niet op. Malen kwam het dichtst in de buurt: de invaller trof het zijnet. Aan de andere kant haalde Unnerstall opgelucht adem toen een kopbal maar net langs zijn doel ging. Het duel leek daarmee op een gelijkspel af te stevenen, maar de slotseconden zorgden nog voor spektakel. PSV claimde, ogenschijnlijk terecht, een penalty na hands, maar vond geen gehoor bij de arbiter. Even later leek de thuisploeg wél toe te slaan, maar had de scheidsrechter tot woede van PSV een overtreding geconstateerd.

Het bleef daardoor bij 1-1. PSV eindigt op plek drie in groep H van de Europa League met acht punten. Hekkensluiter Rosenborg pakt op de valreep zijn eerste punt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws