Van Bommel 'boos' op arbitrage: 'Die man naast me zei ook: clear penalty'

Van Bommel 'boos' op arbitrage: 'Die man naast me zei ook: clear penalty'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 22:04do 12-12-2019 om 22:04

Laatste update: donderdag 12 december 2019 om 22:14do 12-12-2019 om 22:14

Mark van Bommel is boos op de arbitrage na het 1-1 gelijkspel van PSV tegen Rosenborg in de Europa League. De trainer van de Eindhovenaren meent dat zijn ploeg een strafschop had moeten krijgen in de slotfase. Daarnaast werd een goal afgekeurd.

"Ik was boos over het strafschopmoment en het doelpunt, maar dat laatste heb ik niet goed teruggezien", zegt Van Bommel tegen FOX Sports. "De jongens zeiden dat Nick (Viergever, red.) zijn tegenstander met zijn voet in het gezicht raakte. Dan zou het terecht afgekeurd zijn, maar daarvoor was het een honderd procent handsbal van hen. Die man (vierde official, red.) naast me zei: 'Clear penalty'. Dus ik vroeg waarom hij dat niet aangaf: je hebt toch zo'n dingetje (oortje, red.)."

Van Bommel kijkt ook kritisch naar het optreden van PSV. "Het is een stugge tegenstander en we gaven niet veel weg, maar we creëerden ook niet veel. In de eerste helft speelden zij vaak de lange bal, waardoor we vaak de duels aan moesten gaan en die verloren we. Daardoor kwamen zij beter in de wedstrijd. In de tweede helft lukte dat beter."

Van Bommel ziet het niet als een grote teleurstelling dat PSV het Europese seizoen besluit met een gelijkspel, nadat zaterdag nog Fortuna Sittard met ruime cijfers werd verslagen (5-0). "Vandaag hadden we ook kunnen winnen en op het einde hadden we dat ook moeten doen. Zaterdag was het gevoel beter, ja, maar dat maakt voor de volgende wedstrijd niks uit. Zo opportunistisch moet je niet denken. Ik snap dat het gevoel beter is als je wint, maar ik ga met een goed gevoel naar De Kuip. Dat ga ik altijd", doelt hij op de topper tegen Feyenoord.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Europa League PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws