'Frustrerende' avond voor AZ en Koopmeiners: 'Maar Ajax een andere tegenstander'

'Frustrerende' avond voor AZ en Koopmeiners: 'Maar Ajax een andere tegenstander'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 23:45do 12-12-2019 om 23:45

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners baalt van de 4-0 nederlaag tegen Manchester United. De Alkmaarders boden een helft lang meer dan verdienstelijk partij, maar lieten uiteindelijk dus na de groepswinst te pakken in de Europa League. De middenvelder spreekt van een 'frustrerende' avond.

"Dat komt, omdat we onszelf niet belonen", zegt Koopmeiners voor de camera van FOX Sports. "We hielden een goed gevoel over aan de eerste helft. Meteen na de rust kregen we een mooie kans om de score te openen. Je weet dat je in dit soort wedstrijden niet zoveel kansen krijgt. Helaas vloog de bal er daarna bij ons in en ook na 1-0 had ik nog even hoop dat we Manchester pijn konden doen."

De Premier League-grootmacht nam echter razendsnel afstand en liep uit naar 4-0. "Die 2-0 was discutabel, daar ging een Engelse overtreding aan vooraf", meent Koopmeiners. "Maar het is wel duidelijk dat we het hier te snel weggaven. Dat mag niet gebeuren. Dit was een topwedstrijd tegen een topclub en dan worden kleine foutjes afgestraft. We hebben gewoon niet scherp verdedigd."

Koopmeiners verwacht dat AZ zich weet op te richten voor de Eredivisie-kraker tegen Ajax van zondag. "Dat is een andere tegenstander in een andere competitie en dat is dus ook een andere wedstrijd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws