De Jong afwezig tijdens PSV-crisis: 'Als het goed gaat, hoor je daar niets over'

De Jong afwezig tijdens PSV-crisis: 'Als het goed gaat, hoor je daar niets over'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 15:28vr 13-12-2019 om 15:28

Mark van Bommel vindt het niet vreemd dat John de Jong zich gedurende de sportieve crisis van PSV niet laat zien in de media. Integendeel, daarover zijn volgens de trainer duidelijke afspraken gemaakt.

Op de vraag van FOX Sports-verslaggever Hans Kraay jr. waar De Jong is, antwoordt Van Bommel: "John hoort bij de directie en Toon is de woordvoerder van de directie." De trainer is niet teleurgesteld in het feit dat De Jong zich 'verstopt' en nergens zijn steun uitspreekt. "Dat is al vanaf dat wij samen begonnen zijn vorig jaar."

"John is niet in de media, daar heeft hij bewust voor gekozen. Dat wisten we. Als het goed gaat, hoor je daar niets over. Nu ligt er alleen even de nadruk op. Maar de directie is vier man sterk en Toon is gewoon de woordvoerder. Ik ben trainer en als het niet goed gaat met de club, ben ik verantwoordelijk. Zo zal ik het altijd doen."

Van Bommel is naar eigen zeggen niet anders gewend als voetballer. "Een trainer moet altijd voor zijn groep staan. Of het nou goed of slecht gaat. En de spelers zover krijgen dat ze ook alles voor je doen. Dan kun je ze niet een tik uitdelen in de pers."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws