Van den Brom niet tevreden over Cerny: 'Dan zijn er ook geen excuses meer'

Van den Brom niet tevreden over Cerny: 'Dan zijn er ook geen excuses meer'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 19:54vr 13-12-2019 om 19:54

John van den Brom is niet tevreden over de inbreng van Vaclav Cerny bij FC Utrecht, laat hij weten aan De Telegraaf. Cerny kwam afgelopen zomer voor een klein miljoen euro over van Ajax, maar heeft tot nu toe nog weinig potten kunnen breken. Van den Brom had meer verwacht.

Cerny begon dit seizoen in de basis, maar werd daarna op de bank gezet. "Vaclav is een speler die met een bepaalde verwachting hier naartoe is gekomen", zegt hij tegen de krant.

"In het begin heeft hij veel gespeeld, daarna was het moeizaam met wat korte invalbeurtjes, maar daarna kwam hij in een fase, waarin hij goed trainde en ook goed speelde bij Jong. Dan mag hij in de basis starten en zie je het toch niet. Dat vind ik jammer. Als je die kans krijgt, is er ook geen excuus meer en moet je die grijpen. Je hoopt, dat hij het daadwerkelijk laat zien en in Groningen viel dat tegen."

Cerny vindt dat hij zijn basisplaats zelf heeft afgedwongen, maar is ook kritisch op zichzelf. Hij is niet tevreden met de wedstrijd in Groningen. "Kansen creëren is toch iets wat ik zou moeten doen en dat lukte mij niet. Het was gewoon niet goed. Als je na zo lang de kans weer krijgt baal je dat je na de wedstrijd niet het goede gevoel hebt, dat je jezelf bij het eerste ook hebt laten zien. Ik deed er alles aan om het te laten lukken, maar eerlijk gezegd is het hem niet geworden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Komt het nog goed met Cerny?

(1196 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws