Willem II pakt drie punten bij Heerenveen, smaakmaker Ndayishimiye weer belangrijk

Willem II pakt drie punten bij Heerenveen, smaakmaker Ndayishimiye weer belangrijk

13-12-2019 21:53 Laatste update: 14-12-2019 10:30
122

Willem II heeft uitstekende zaken gedaan op bezoek bij SC Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 1-2 voor de ploeg uit Tilburg, die zich hierdoor knap handhaaft in de subtop van de Eredivisie.

Het duurde niet lang voordat het spektakel losbarstte in Heerenveen. Door een fout van Ajax-huurling Sven Botman kreeg Willem II-spits Vangelis Pavlidis de bal voor zijn voeten. De Griek begon aan een rush door de defensie van de Tilburgers, passeerde Ibrahim Drešević en schoot oog in oog met Warner Hahn knap raak.

Het was een terechte voorsprong voor de gasten, die in het eerste kwartier scherper oogden dan Heerenveen. Na de openingstreffer leek de thuisploeg echter wel wakker: het duurde niet lang voordat Rodney Kongolo zijn ploeg op gelijke hoogte zette. Botman kopte de bal goed terug op de middenvelder, die vrij voor doel raak kopte. 

De thuisploeg nam na de gelijkmaker het spel over, was sterker dan Willem II, maar door een persoonlijke fout van Sherel Floranus kwam Willem II toch weer op voorsprong. De back speelde de bal zo in de voeten van Mike Trésor Ndayishimiye, die niet nadacht en de bal op prachtige wijze achter een kansloze Hahn schoot.

Heerenveen zocht in de tweede helft naar de gelijkmaker, maar het lukte de ploeg van trainer Johnny Jansen niet meer om tot een doelpunt te komen. De ploeg was er een aantal keer dichtbij, maar had het vizier op de beslissende momenten niet op scherp staan. Hierdoor pakt Willem II, na de overwinning van vorige week op bezoek bij Ajax, ook nu weer drie punten. De ploeg van Adrie Koster klimt hierdoor naar een knappe derde plaats in de Eredivisie.