Jörgensen: Ik maak het nu voor de tweede keer achter elkaar mee. Een ramp

Jörgensen: "Ik maak het nu voor de tweede keer achter elkaar mee. Een ramp"

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 07:59za 14-12-2019 om 07:59

Nicolai Jörgensen beleeft tot nu toe geen geweldig seizoen. Door blessures en een vormdip staat de teller dit seizoen pas op twee doelpunten. Jörgensen moet zich steeds terugknokken en baalt daarvan.

"Ik maak het nu voor de tweede keer achter elkaar mee. Een ramp. Ik wil zo graag fit zijn en als dat maar niet lukt, krijg je al die domme gedachten in je hoofd die je nergens brengen", zegt Jörgensen zaterdag in het Algemeen Dagblad.

Jörgensen werkt naar eigen zeggen 'al maanden keihard' om fit te blijven. "Maar als je een volledige voorbereiding mist, loop je vaak gedurende het seizoen tegen andere pijntjes aan waar je ook weer van moet herstellen. Dat vertraagt het proces en dat frustreert me wel. Maar het komt goed. De laatste weken van 2019 zullen in het teken staan van doorbijten. En vervolgens wil ik tijdens de winterstop een inhaalslag maken. Ik blijf zelfs in Rotterdam om door te trainen."

De supporters van Feyenoord zijn kritisch op Jörgensen, die veel kansen mist. "Je kunt als voetballer zeggen dat zoiets je helemaal niets doet, maar dat is onzin. Natuurlijk doet het iets met mij. Ik voel de druk op mijn schouders. Maar ik doe er echt alles aan. Ik eet gezond, ik slaap voldoende, ik train hard. Ik kan mezelf niets verwijten. Maar het is duidelijk dat de blik op mij is gericht."

Jörgensen hoopt dat Feyenoorde transfermarkt opgaat. "Ik heb zelf voor het seizoen nog gezegd dat het goed voor Feyenoord zou zijn als er een tweede centrumspits bij zou komen. Ik denk wel dat de club iets gaat doen in januari. Meer concurrentie zal ons goed doen. Ik had het met Michiel Kramer en later met Robin van Persie. Je wordt er gewoon beter van."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws