Janssen krijgt al bijnaam in Mexico: 'Hij knalt erop, dat vinden ze hier mooi'

Janssen krijgt al bijnaam in Mexico: 'Hij knalt erop, dat vinden ze hier mooi'

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 11:49za 14-12-2019 om 11:49

Vincent Janssen wordt erg gewaardeerd in Mexico. De spits, die na een bijzonder teleurstellende periode bij Tottenham Hotspur is neergestreken bij Monterrey, is in korte tijd populair geworden bij de fans van de Mexicaanse grootmacht.

De instelling van Janssen wordt gewaardeerd door de supporters. "De mensen hier zijn gecharmeerd van zijn manier van spelen", vertelt Wout Westerhof, jeugdtrainer bij de Mexicaanse club Pachuca, aan de NOS. "Janssen knalt erop en toont veel vechtlust. Daar heeft hij ook zijn bijnaam 'El Toro' (de stier, red.) aan verdiend. Dat vinden ze mooi."

Daarnaast probeert de spits uit Oss zich aan te passen aan de omstandigheden in Mexico. "Hij is ook al Spaans aan het leren", legt Westerhof, zoon van voormalig PSV-trainer Hans Westerhof, uit. "De Mexicanen waarderen dat. Spanjaarden of Argentijnen doen veel meer uit de hoogte als ze in Mexico gaan voetballen, dat zie je bij Nederlanders veel minder."

Westerhof voorspelt dan ook dat de keuze voor Mexico een schot in de roos is van de 25-jarige aanvaller. "Janssen kan hier een mooie loopbaan hebben. Eigenlijk zouden meer Nederlanders deze kant moeten opkomen. Ik zou het wel mooi vinden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Janssen weer opbloeien in Mexico?

(1343 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws