Feyenoord O19 krijgt pak slaag in Eindhoven, maar haalt toch kampioenspoule

Feyenoord O19 krijgt pak slaag in Eindhoven, maar haalt toch kampioenspoule

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 17:23za 14-12-2019 om 17:23

Feyenoord O19 heeft zich zaterdagmiddag met hangen en wurgen geplaatst voor de kampioenscompetitie van de jeugd-Eredivisie. De ploeg van Dirk Kuyt verloor met 3-0 bij PSV, maar eindigde alsnog bij de bovenste acht.

Feyenoord begon als nummer zeven van de competitie aan de topper tegen nummer twee PSV. De Eindhovenaren liepen uit naar een ruime zege: Mathias Kjølø en Djenairo Daniels beslisten de wedstrijd in het voordeel van PSV. Feyenoord moest nu de uitslagen van de overige velden afwachten, maar kon opgelucht ademhalen. Achtervolger NAC Breda verloor bij het al geplaatste Ajax, FC Twente bleef op een gelijkspel tegen het ook al geplaatste FC Utrecht steken, Almere City maakte in de slotfase gelijk tegen NEC/TOP Oss en ADO Den Haag ging met 5-2 onderuit bij koploper FC Groningen.

Na de laatste speelronde voor de winterstop, zijn de acht deelnemers aan de kampioenscompetitie bekend: FC Groningen, PSV, FC Utrecht, Ajax, AZ, sc Heerenveen, FC Twente én Feyenoord. NAC stond aan het begin van de voetbalmiddag nog op een 'veilige' achtste plek, maar wordt op de laatste speeldag nog gepasseerd door FC Twente. Alle ploegen beginnen na de winterstop weer op nul punten in de kampioenspoule.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws