Buijs hekelt optredens Kooij: 'Wij krijgen soms het gevoel dat er meer speelt'

Buijs hekelt optredens Kooij: 'Wij krijgen soms het gevoel dat er meer speelt'

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 21:56za 14-12-2019 om 21:56

Danny Buijs is na afloop van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Groningen (1-1) zeer kritisch op scheidsrechter Joey Kooij, die in zijn ogen verkeerde beslissingen heeft genomen. Buijs krijgt soms het gevoel dat Kooij bewust tegen Groningen fluit. 

Deyovaisio Zeefuik kreeg in de eerste helft een directe rode kaart na een vermeende elleboogstoot. "Ik kijk door een gekleurde bril, maar voor mij is dit geen rood", zegt Buijs tegen FOX Sports. "Ik zie dat Deyo volledig naar de bal kijkt en z'n handen gebruikt omdat hij de lucht ingaat. Van hem is bekend dat hij vrij hoog kan springen, dus dan gebruik je soms ook je handen om balans te houden. Ik zie totaal niet dat hij bewust een elleboog uitdeelt. Als ik dit zie is het zeer opmerkelijk dat er een rode kaart is gegeven."

"Je moet ervan uitgaan dat een scheidsrechter onpartijdig is en gewoon zijn job doet, maar je kunt ook niet om de feiten heen. We hebben hem dit seizoen als VAR en scheidsrechter gehad. In alle wedstrijden heeft hij in mijn optiek cruciale fouten gemaakt", vervolgt Buijs. "Of het nou gaat om rode kaarten, onterechte penalty's, dat zijn de feiten die voor zich spreken."

"Dan vraag je aan hem of er meer speelt, of dat het echt persoonlijke fouten zijn. Dat kan ook, want ik maak ook zat fouten. Óf er meer speelt? Dat gevoel krijgen wij soms wel, maar dat is soms lastig. We hebben allemaal onze emoties, kijken door onze eigen bril en voelen ons nu een paar keer benadeeld door dit soort beslissingen. Het kan toeval zijn, maar het was een paar keer met hem."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws