VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsback

23-12-2019 16:00 Laatste update: 21:53
105

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Tijd voor de rechtsbacks!

Voor deze positie hebben we vier rechtsbacks genomineerd waar jij op kan stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. Degene met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in de sterren-XI van de eerste seizoenshelft van 2019/20. Dit zijn de genomineerden.

Jonas Svensson (AZ)
Eén van de belangrijke pijlers onder het succes van de Alkmaarse vice-koploper. Wanneer Calvin Stengs het centrum opzoekt, heeft Svensson het rijk alleen en dendert hij over de rechterflank. Verdedigend sterk, in balbezit van meerwaarde en bovenal onvermoeibaar: de Noor heeft het allemaal en kan terugkijken op een ijzersterke eerste seizoenshelft.

Sergiño Dest (Ajax)
Wie van jullie had een half jaar geleden van Sergiño Dest gehoord? De achttienjarige Almeerder stond er opeens tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, voetbalde direct brutaal mee en moest even later zelfs kiezen tussen het Nederlands elftal en Team USA. Dat hij voor het land van zijn vader koos, leidde tot grote opluchting in het voetbalminnende deel van de Verenigde Staten: Dest is zelfs uitgeroepen tot voetbaltalent van het jaar, als beloning voor zijn stormachtige ontwikkeling.

Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen)
Vooralsnog te licht bevonden door Ajax, maar volledig opgebloeid in Groningen. De 21-jarige krachtpatser is één van de lichtpuntjes in de wisselvallige eerste seizoenshelft die FC Groningen doormaakt. De Noorderlingen sloegen afgelopen zomer al een bod uit Frankrijk op Zeefuik af: het moge duidelijk zijn dat de club zuinig is op zijn publiekslieveling, die nog tot medio 2021 onder contract staat.

Glenn Bijl (FC Emmen)
Eén collega had stiekem al gerekend op een vertrek van Zeefuik: Glenn Bijl wilde zelfs een arbitragezaak aanspannen om bij FC Groningen terug te kunnen keren. FC Emmen hield echter voet bij stuk, Bijl bleef alsnog en ging door met waar hij vorig seizoen gebleven was. De 'voetballende' rechtsback is dankzij zijn fraaie trap en aanvallende impulsen een belangrijke schakel bij FC Emmen, dat wederom op koers ligt om zich direct te handhaven.

Wie vond jij de beste rechtsback van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

De beste keepers