Sierhuis leidt FC Groningen met dubbelslag naar tiende plek in Eredivisie

22-12-2019 16:24
39

FC Groningen sluit 2019 af als de nummer tien van de Eredivisie. Twee spitsengoals van Kaj Sierhuis waren zondagmiddag voldoende om FC Emmen opzij te schuiven.

Het eerste gevaar in het Hitachi Capital Mobility Stadion van Groningen werd gesticht door Emmen. Nikolai Laursen brak door en ging naar de grond, maar kreeg geen strafschop. Aan de andere kant was Ajdin Hrustic dicht bij de openingstreffer, maar zijn vrije trap spatte uiteen op de lat.

Pas na rust zette Groningen het overwicht om in doelpunten. Sierhuis opende na 47 minuten de score door een scherpe voorzet van dichtbij binnen te tikken: 1-0. Even later werd het 2-0. Weer was het Sierhuis die zich mocht laten fêteren. De spits van Groningen kreeg daarbij wel hulp van Emmen-doelman Nick Telgenkamp.

Groningen kreeg kansen om de supporters te trakeren op meer doelpunten, maar liet dat na. In de laatste tien minuten maakte Emmen ook enkele keren aanspraak op een goal, maar doelman Sergio Padt lag telkens in de weg. Opvallend was ook nog het goede debuut van Groningen-tiener Daniël van Kaam en de rode kaart van Emmen-stopper Michaël Heylen.

Door de zege sluit FC Groningen de eerste seizoenshelft af als koploper van het rechterrijtje. Emmen is de nummer veertien van de Eredivisie met achttien punten uit achttien wedstrijden.