'Huntelaar heeft me voor de aftrap nog advies gegeven: dit is jouw moment'

'Huntelaar heeft me voor de aftrap nog advies gegeven: dit is jouw moment'

23-12-2019 10:42
69

Lassina Traoré is dolblij met zijn basisdebuut voor Ajax. De achttienjarige spits uit Burkina Faso kreeg tegen ADO Den Haag een kans van Erik ten Hag, omdat 'concurrent' Klaas Jan Huntelaar op de ochtend van de wedstrijddag afhaakte.

Traoré noemt zijn dag in gesprek met Ajax Life 'goed, fantastisch zelfs'. "Ik hoop op meer van alles in 2020: meer speeltijd, meer kansen om me te laten zien en meer doelpunten. Maar als Klaas Jan Huntelaar weer fit is, zal ik nog harder moeten werken om een kans te krijgen", reageert de talentvolle spits, die de 6-0 voor zijn rekening nam.

Met zijn goal volgde Traoré het voorbeeld van de andere twee basisdebutanten, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch. "Enkele teamgenoten zeiden op het veld tegen mij: jij moet het plaatje compleet maken! Ik durfde na mijn rake kopbal eerst niet te juichen omdat ik vreesde voor buitenspel, maar daarna was ik blij en opgelucht."

"Ik ben trots dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen", aldus Traoré. "Ik wist dat ik ging spelen vanwege een kleine blessure bij Huntelaar en hij heeft me voor de aftrap nog advies gegeven. Dit is jouw moment, laat jezelf zien en ren op iedere bal, zei Klaas tegen mij. Ik moest proberen om mijn energie over te dragen op de andere jongens."